Kruiswoordpuzzel maken online

Lang leve het online tijdperk, want tegenwoordig kun je ook een kruiswoordpuzzel maken online. Nooit meer langs de winkel voor puzzelboekjes, nooit meer zoeken naar die pen… voortaan maak je je kruiswoordpuzzel op internet.

Is dat gratis?
Jazeker! Er zijn diverse sites op internet waar je zo veel en zo lang kunt puzzelen als je wilt, zonder daarvoor te moeten betalen. Je hoeft ook geen aparte programma’s te installeren op je computer of laptop – alles kan gewoon vanuit je browser. Het invullen van de antwoorden doe je heel eenvoudig met je toetsenbord, en eventuele correcties kun je maken met Backspace of Delete. We kennen vast allemaal het moment waarop je een verkeerd antwoord invult en op zoek moet naar correctievloeistof, waarna meestal blijkt dat je dat niet in huis hebt. Het juiste antwoord ernaast of eroverheen schrijven wordt meestal een enorm kliederwerk. Gelukkig komen dit soort moment nooit meer voor als je online kruiswoordpuzzels maakt.

Heeft het ook nadelen?
Sommige mensen vinden het juist fijn om te puzzelen in een boekje, ook al hebben ze een laptop of tablet naast zich liggen. Het kan heel ontspannend werken om met een papieren boekje op de bank te zitten, zonder naar een beeldscherm te hoeven staren. Dit is echter een kwestie van persoonlijke voorkeur. En als je eenmaal een puzzelboekje in huis hebt liggen, hoef je niet meer op internet te zoeken naar een leuke puzzel. Aan de andere kant: als je eenmaal een fijne website hebt gevonden met goede kruiswoordpuzzels, scheelt je dit ook weer zoekwerk.