Kruiswoordpuzzel maken

Niets is heerlijker dan een kruiswoordpuzzel maken na een lange, drukke dag vol met werk, telefoontjes en een laptopscherm voor je neus. Dus pak je kop koffie of thee erbij, neem je lievelingspen in de aanslag en begin! Of ben je nog aan het twijfelen over de volgende dilemma´s?

Welk niveau moet ik kiezen?
Dit hangt af van de mate van puzzelervaring en je persoonlijke voorkeur. Als je nog nooit een kruiswoordpuzzel hebt gemaakt, kan het knap lastig zijn om meteen een kruiswoord van vijf sterren te kiezen. Binnen korte tijd zit je gefrustreerd met het puzzelboekje in je hand en ligt je pen aan de andere kant van de kamer – geen goed idee. Ben je een beginner in kruiswoordpuzzels, zoek dan naar een kruiswoordpuzzel voor beginners. Geen beginner meer? Dan kan het heerlijk zijn om je brein te breken over een moeilijke puzzel, maar ook lekker om in korte tijd, zonder na te denken, snel die puzzel in te vullen. Maar net wat jij zelf leuk vindt dus.

Boekje of scherm?
In het huidige digitale tijdperk kan alles online, ook een kruiswoordpuzzel maken. Als je al de hele dag achter een computerscherm gezeten hebt, kan zo’n ouderwets puzzelboekje juist wel lekker zijn. Maar sommige mensen vinden het juist heerlijk om kruiswoordpuzzels online te maken. Dit kan niet alleen via je laptop, maar bijvoorbeeld ook via je tablet. Zo kun je toch comfortabel op de bank zitten, maar hoef je niet langs de winkel om een puzzelboekje te kopen. Ook hier varieert het per persoon of mensen kruiswoordpuzzels in een puzzelboek of op de computer maken.