Kruiswoordpuzzel online

Dankzij de digitale revolutie kun je tegenwoordig ook de traditionele kruiswoordpuzzel online maken. Heb jij al wel eens een voet gezet in de online puzzelwereld? Je kunt er namelijk alles! Je vindt er niet alleen kruiswoordpuzzels, maar ook Zweedse puzzels, cryptogrammen, sudoku’s en woordzoekers. En droomde jij er altijd van om je eigen kruiswoordpuzzel te maken? Zelfs dat kan online!

Online puzzelen
Diverse websites bieden Nederlandse kruiswoordpuzzels aan op internet. Groot of klein, moeilijk of makkelijk – het is er allemaal. Bovendien hebben kruiswoordpuzzels online allerlei voordelen ten opzichte van de kruiswoordpuzzel op papier. Zo is er meestal een klok die bijhoudt hoe lang je al over de puzzel doet en kun je op sommige websites gebruikmaken van een hint-knop die je een handige aanwijzing geeft. Eventueel gemaakte foutjes zijn zo verbeterd, omdat je nu gebruikmaakt van je toetsenbord in plaats van een pen.

Je eigen kruiswoordpuzzel maken
Maar het kan zelfs nog gekker. Op internet vind je niet alleen kant en klare puzzels die je kunt invullen wanneer je wilt, maar je kunt ook je eigen kruiswoordpuzzel maken! Hoe gaaf is dat? Je kunt dus helemaal zelf bepalen welke woorden je in de kruiswoordpuzzel wilt hebben en welke omschrijving je daaraan wilt koppelen. Het maken van je eigen kruiswoordpuzzel is bijvoorbeeld leuk als je kinderen hebt en je ze een gepersonaliseerde kruiswoordpuzzel wilt geven. Ook kan het leuk zijn voor leraren op een basisschool of middelbare school die hun leerlingen willen uitdagen met een kruiswoordpuzzel over de lesstof.