Kruiswoordpuzzel oplossen

Een kruiswoordpuzzel oplossen is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Meestal lukt het je wel om zelf een aantal oplossingen in te vullen, maar aan het eind blijven er soms wat vakjes open. Om de kruiswoordpuzzel dan toch op te lossen, dien je verder te zoeken.

Het traditionele puzzelwoordenboek
Met een puzzelwoordenboek verdwijnen al je kruiswoordzorgen als sneeuw voor de zon. Met behulp van een puzzelwoordenboek kun je namelijk eenvoudig de nog openstaande vakjes invullen. Je kunt het naslagwerk niet alleen gebruiken voor kruiswoordpuzzels, maar ook voor doorlopers en cryptogrammen. Je zoekt meestal op thema of op het belangrijkste woord in de omschrijving, waarna het puzzelwoordenboek je meerdere suggesties geeft met variërende woordlengtes.

Het online puzzelwoordenboek
Als je geen puzzelwoordenboek in huis hebt, kun je gelukkig je toevlucht nog zoeken in online puzzelwoordenboeken. Zo blijft die kruiswoordpuzzel tenminste niet onopgelost! Door in de zoekmachine de omschrijving uit de kruiswoordpuzzel in te typen, kom je meestal al op het juiste antwoord. Heb je echter meerdere oplossingen nodig voor je puzzel, dan is het makkelijker om een online puzzelwoordenboek te openen en hier direct in te zoeken – dit scheelt je weer tijd en moeite.

In een online puzzelwoordenboek kun je niet alleen op omschrijving zoeken, maar ook een woord met ontbrekende letters invoeren. Het puzzelwoordenboek verzamelt dan alle mogelijke antwoorden, waarna jij kunt kijken welke oplossing het beste bij de omschrijving past. Bovendien zijn online puzzelwoordenboeken gratis beschikbaar op internet. Als je dus nog geen puzzelwoordenboek hebt, kun je evengoed gebruik maken van de online mogelijkheden.