Kruiswoordpuzzel printen

Veel mensen willen hun online kruiswoordpuzzel printen, zodat zij de puzzel toch met de pen in kunnen vullen. Geen probleem, want op veel websites met kruiswoordpuzzels vind je een printknop waarmee je de puzzel eenvoudig uitdraait. Maar waarom zou je dit willen?

Om te proberen
Als je nooit eerder gepuzzeld hebt maar wel nieuwsgierig bent, kun je het internet gebruiken om eens een kruiswoordpuzzel te proberen. In de winkel moet je een boekje kopen en zit je meteen aan een stapel puzzels vast, zonder dat je weet of je het leuk vindt. Op internet zijn veel kruiswoordpuzzels echter gratis toegankelijk en kun je ze kosteloos printen. Zo kunnen beginnende puzzelaars eens kijken of het maken van kruiswoordpuzzels iets voor hen is.

Een klas vol met kinderen
Als leraar kan het leuk zijn om je leerlingen een kruiswoordpuzzel te laten maken. Het internet staat vol met kruiswoordpuzzels voor kinderen! Omdat het geen doen is om voor elke leerling een apart kinderpuzzelboekje aan te schaffen, is het voor leraren ideaal om een stapel kruiswoordpuzzels te printen.

Dyslexie
Voor kinderen of volwassenen met dyslexie heeft het printen van een kruiswoordpuzzel een groot voordeel ten opzichte van kruiswoordpuzzels uit een boekje. Veel dyslecten hebben baat bij een grotere letterafstand, omdat zij letters en woorden zo makkelijker kunnen lezen. Omdat puzzelboekjes normaliter geen rekening houden met dyslecten, hebben mensen met dyslexie moeite om de omschrijvingen in het boekje te lezen. Logisch dat het puzzelplezier voor hen dan al gauw ver te zoeken. Door kruiswoordpuzzels te printen op een uitvergrote stand, kunnen ook dyslecten ontspannen puzzelen!